Installations

The Den

Opening soon
  • Installation
A dense thicket of trees, the other side of which lies a clearing  in which there is the shape of a structure made of branches.
The Den, Sop. © Sop.

Artist Sop explores alternative strategies for self-care during the Covid-19 pandemic through a series of meditative sound works.

As someone in the “clinically extremely vulnerable” category, Sop was forced to shield during the pandemic. They narrate the process of building a secret den in a cemetery at the edges of a wood near where they live. The den provides a space for respite, deeply connected to nature: a structure of protection and safety in which to take shelter.

The Den #1 was commissioned and supported by Artquest through the WFH Residency and by Unlimited, with funding from Arts Council England.